Tulli vaatii INF-numeron 25.11.2020 alkaen tavaroille, mitkä menevät sisäiseen tai ulkoiseen jalostukseen, eli korjaukseen.

INF-numeroa haetaan EU:n asiointipalvelun kautta ja Tulli käsittelee hakemuksia vain arkisin virka-aikana klo.08:00-16:15. INF-numero pitää olla myönnettynä ennen kuin tulli-ilmoitukset voidaan tehdä.

EU:n asiointipalveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella ja yrityksellä täytyy myös olla tullin myöntämä EORI-numero. Jos yritykselläsi ei ole vielä EORI-numeroa, niin se on nopea ja helppo anoa Tullin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Yritys voi käydä itse tekemässä INF-numero hakemuksen ja toimittaa numeron meille. Voimme myös tehdä sen teidän puolesta, mutta silloin teidän on käytävä antamassa meille Suomi.fi palvelun kautta sähköinen valtuutus tulliasiointiin.

Tässä on Tullin ohje valtuutuksen myöntämisestä edustajalle (tilitoimistolle tai huolintayritykselle) tulliaisointiin:

  1. Kirjaudu Suomi.fi-valtuuspalveluun omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
  2. Valitse yrityksen puolesta asiointi.
  3. Valitse valtuuden antaminen.
  4. Valitse yritys, jonka puolesta haluat asioida.
  5. Valitse listasta valtuutustyypiksi: Asiointivaltuus
  6. Lisää Osapuolet-osioon edustajan y-tunnuksen. Huolintapiste Nordic, y-tunnus: 3143202-5 & Kilpis Huolinta – Kilpis Spedition, y-tunnus: 2668398-9
  7. Valitse valtuus eli valtuutuskoodi = Tulliselvittäminen. INF-numeron hakemista varten valtuutuskoodi on = Tullitoiminnan lupien hakeminen.
  8. Valitse valtuutuksen voimassaoloaika.
  9. Vahvista yhteenvedosta, että tiedot ovat oikein.

Joten jos olet viemässä jotain korjattavaksi tai tuomassa Suomeen korjaukseen tavaraa, niin varaa paperitöihin ja asian selvittelyyn ihan kunnolla aikaa ja hoida ne kuntoon ennen kuin lähdet kohti rajaa.

Scroll to Top