Tilaa meiltä EUR.1 tavaratodistukset

Meiltä voitte tilata Suomen EUR.1 tavaratodistukset, joilla osoitetaan, että tavara on EU-alkuperää. Todistuksella voidaan myöntää mahdollinen tullietuus viennin kohdemaassa.

HUOM! Käytetyt ajoneuvot. Tulli vahvistaa EUR.1-tavaratodistuksia käytetyille ajoneuvoille vain silloin, jos viejä/myyjä on hankkinut tavarantoimittajan ilmoituksen autotehtaalta ja se esitetään Tullille tavaratodistuksen hakemisen yhteydessä. Esimerkiksi autotehtaassa laadittu vaatimustenmukaisuusvakuutus (COC-dokumentti) ei ole riittävä todiste siitä, että valmistuksessa on noudatettu alkuperäsääntöjä. Lue lisää Tullin kotisivuilta.

Jotta voimme laatia EUR.1 tavaratodistuksen tarvitsemme seuraavat tiedot: valtakirjan (esimerkki valtakirjasta), kauppalaskun, selvityksen etuuskohteluun oikeutettujen vientitavaroiden alkuperästä, määrästä, merkistä sekä alkuperän määräytymisen perusteista.

EUR.1 tavaratodistus on harvoja asiakirjoja minkä pitää kulkea alkuperäisenä tavaran matkassa aina kohdemaahan asti. Tämän vuoksi onkin hyvä varata kunnolla aikaa asiakirjan laatimiseen. Kun meillä on tarvittavat tiedot, laadimme EUR.1 tavaratodistuksen, jonka jälkeen käymme leimauttamassa eli hyväksyttämässä sen Kivilompolon tullissa. Kun tulli on hyväksynyt todistuksen lähetämme sen teille postitse.

  1. Selvitä ostajan kanssa kannetaanko tavarasta tulleja kohdemaassa. Usein ostaja on tämän jo selvittänyt, kun alkaa kauppoja hieromaan.
  2. Selvitä onko tuote oikeutettu etuuskohteluun/valmistettu riittävästi EU:n alueella.
  3. Tarkista, että EUR.1 tavaratodistus on hyväksytty todistus viennin kohdemaassa.
  4. Hanki tässä vaiheessa tavarantoimittajan/valmistajan ilmoitus jos myytävä tavara on ajoneuvo.
  5. Toimita meille kaikki tarpeelliset asiakirjat.
  6. Me laadimme EUR.1 todistuksen ja lähetämme sen teille postitse.

Samalla voitte tilata meiltä myös vientiselvityksen myymällenne tavaralle.

Jos viet/myyt säännöllisesti etuuskohteluun oikeutettuja alkuperätuotteita EU:n ulkopuolelle, niin kannattaa hakeutua valtuuteksi viejäksi. Tulli myöntää valtuutetun viejän luvan.

EUR.1 tavaratodistukset Norjasta

Kun tarvitset Norjasta EUR.1 tavaratodistusta, pyydä norjalaista myyjää hoitamaan se. Todistus on helppo ja nopea tilata altinn.no palvelun kautta. Muista, että EUR.1 todistus pitää olla kuljettajalla matkassa alkuperäisenä, kun tavara saapuu Suomeen. Jos alkuperäistä dokumenttia ei ole matkassa, ei Tulli myönnä etuuskohtelua tavaralle, eli silloin siitä pitää maksaa tullit.

Scroll to Top