Huolintapiste Nordic

Postiosoite: Pulkkatie 1, 99400 Enontekiö
Puhelin: 040 6701 701
Sähköposti: tilaukset@huolintapiste.fi
Y-tunnus: 3143202-5

Huomioithan, että meillä ei ole käyntiosoitetta. Työn luonteesta johtuen voimme tehdä töitä välillä myös eri paikkakunnalla.

Kilpis Huolinta – Kilpis Spediton

Postiosoite: Pulkkatie 1, 99400 Enontekiö
Puhelin: 040 6701 701
Sähköposti: kotisivupalvelut@kilpishuolinta.com (kotisivuihin liittyvät asiat)
Y-tunnus: 2668398-9

Aukioloajat

Aukioloajat joulukuuta 2024 lukuunottamatta

Maanantai – perjantai: 09:00 – 17:30
Lauantai: suljettu
Sunnuntai: suljettu
Pyhäpäivisin: suljettu

Joulukuussa 2024 arkipäivisin avoinna 09:00 – 16:00

Jos tiedätte, että tarvitsette viikonlopun aikana tulliselvityksiä, niin pyydämme, että otatte meihin yhteyttä jo edellisenä arkipäivänä. Viikonloppuisin tulevien toimeksiantojen kohdalla voi mennä useita tunteja tai on myös mahdollista, että ne voidaan tehdä vasta seuraavana päivänä tai maanantaina. Emme päivystä viikonloppuisin ja iltaisin konttorilla tai sähköpostin äärellä ja aina emme myöskään pysty tekemään tulliselvityksiä aukioloaikojen ulkopuolella. Joten pyydämme, että soitatte meille, jos tarvitsette tulliselvityksiä aukioloaikojen ulkopuolella.

Perimme päivystyslisän aukioloaikojen ulkopuolella tehdyistä tulliselvityksistä. Myös Norjasta tilattaviin tulliselvityksiin tulee päivystyslisä aukioloaikojen ulkopuolella.

Toimeksiannot

Kaikki toimeksiannot/tilaukset tulee toimittaa meille sähköpostilla. Sähköpostiin tulee kirjoittaa mitä meiltä tilataan. Kertokaa siis, tilaatteko esim. vientiselvityksen sekä tullauksen Norjaan. Jos olette sopineet asiakkaan kanssa mitä huolitsijaa Norjassa käytetään, muistakaa ilmoittaa se myös meille.

Tullaukset Norjaan

Otattehan huomioon, että tavaraa myytäessä Norjaan yksityishenkilölle tai taholle joka ei ole Norjassa alv. rekisteröity, tulee Norjan alv. ja mahdolliset tullit maksaa rajanylityksen yhteydessä tai ennakkoon. Tavara ei pääse rajalta yli ennen kuin ks. maksut on suoritettu. Brønnøysundregistrene sivulta voit tarkistaa onko yritys/yhdistys Norjan alv. rekisterissä.

Norjalaisten yritysten jotka ovat alv. rekisteröityjä ei tarvitse maksaa norjan alv:tä ennakkoon/rajalla, ne hoituvat automaattisesti Norjan verohallinnon kautta.

TRK-numero Norjan tullilta

Jos olet menossa Norjaan väliaikaisesti esimerkiksi työkalujen kanssa, messuille esittelemään tuotteita tai markkinoille myymään tuotteita ja olet itse vastaanottaja/ostaja, tulee sinulla olla joko norjalainen henkilötunnus tai TRK-numero. Jos sinulla ei ole norjalaista henkilötunnusta, tulee sinun anoa itsellesi Norjan tullilta TRK-numeroa. Numeroa anotaan sähköpostitse osoitteesta post@toll.no Tulli käsittelee hakemuksia ainoastaan arkisin virka-aikana, joten numero on viisasta anoa hyvissä ajoin ennen reissuun lähtöä. Aikaisemmin TRK-numeron on voinut saada myös joistakin rajatullitoimipaikoista, mutta tämä käytäntö on loppunut. Lomakkeen TRK-numeron hakemiseeen löydät Norjan Tullin sivuilta sekä englanniksi, että norjaksi. Liitteeksi tarvitset kopion passista tai henkilökortista.

Laskutus

Laskutamme asiakkaitamme noin kahden viikon välein. Voimme toimittaa teille laskut postitse, sähköpostilla tai verkkolaskuna. Postitse lähetettävistä laskuista perimme 5,00€:n suuruisen laskutuslisän.

Maksuehto on 7 päivää. Myöhästyneiden laskujen korko veloitetaan lain mukaan. Maksumuistutuksista perimme 12,00€.

Käytettäessä Huolintapiste Nordicin tullin luottoa tullauksissa, veloitamme 3% (min. 10,00€) syntyvien tullien ja mahdollisen alv:n arvosta luotonvälityspalkkiona. Niiden tullauksien osalta, joissa käytetään Huolintapiste Nordicin tulliluottonumeroa, on maksuehto enintään 7 päivää, mutta yleensä lasku tulee olla maksettuna kun tavara saapuu maahan.

Lomakkeita

T-1 passitusinfo Norja – Ruotsi rajalle. Näitä voit printata autoon vaikka nipun matkaan ja täyttää käsin reissussa, jos sinulla ei ole mahdollisuutta printata meidän valmiiksi täyttämää lomaketta. Lomakkeeseen tarvittavat tiedot voimme silloin toimittaa tekstiviestillä.

Valtakirja, jolla valtuutatte Huolintapiste Nordicin toimimaan tulliedustajana. Riittää, kun täyttää vain kerran.

Proformalasku on ainoastaan tullia varten oleva lasku. Sitä saa käyttää ei-kaupallisissa tilanteissa. Eli tavarat jotka viedään Suomesta tai saapuvat Suomeen väliaikaisesti. Esim. työkalut, näyttelytavarat tai tavarat jotka viedään tai tuodaan jalostettavaksi. Proformalaskun käyttö on sallittua myös osatoimituksissa.

Selvitys palautustavarasta. Kun tavarat on viety EU:n ulkopuolelle esim. väliaikaisesti (näyttelyyn, työtehtävälle tai messuille) ja palautuvat Suomeen, niin silloin pitää täyttää selvitys palautustavarasta lomake. Täyttäkää lomake ja lähettäkää se meille allekirjoitettuna. Lomake pitää olla myös kuskilla matkassa rajanylityksen yhteydessä.

Toimitusehdot (incoterms 2020)

Kaikille kuljetusmuodoille
EXW – Noudettuna
FCA – Vapaasti rahdinkuljettajalla
CPT – Kuljetus maksettuna
CIP – Kuljetus ja vakuus maksettuina
DAP – Toimitettuna määräpaikalle
UPU – Toimitettuna ajoneuvosta purettuna
DDP – Toimitettuna tullattuna

Vain vesitiekuljetuksille
FAS – Vapaasti aluksen sivulla
FOB – Vapaasti aluksessa
CFR – Kuljetus ja rahti maksettuina
CIF – Kuljetus, vakuus ja rahti maksettuina

Hyödyllisiä linkkejä

Suomen tulli
Norjan tulli
Ruotsin tulli
Tullin valuutanmuuntokurssit
ATA-Carnet
FINTARIC
Tullin rajoituskäsikirja
Infoa AutoPASS kodebrikke/tägistä

Tietosuojaseloste

Huolintapiste Nordicin tiedonhallinnan periaatteet ja rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Scroll to Top